25 marca 2013
Wielkanocny Bazarek Świąteczny. Suwałki 2013.
W auli PWSZ w Suwałkach odbył się po raz kolejny Świąteczny Bazarek Wielkanocny na, którym swoje produkty promowało kilkudziesięciu wytwórców z regionu. Kiełbaski z przydomowych wędzarni, domowe nalewki oraz przetwory w słoikach, to powrót do przeszłości i babcinych przepisów. Podstawą były wyłącznie ekologiczne produkty. W auli zapachy i smaki królowały w postaci wędzonych kiełbas, pieczonego mięsa, domowego chleba na zakwasie, serów i wszelkich domowych przetworów. Również na świąteczny stół można było zakupić: baby wielkanocne, sękacze, pisanki, koszyczki, serwetki oraz ozdobne wyroby rękodzielnicze. Poza tym, nabyte produkty bezpośrednio od ich producentów są doskonałą okazją do zapoznania się z miejscem pochodzenia, rodzajem czy sposobem ich wytwarzania. Organizatorem kolejnego Wielkanocnego Bazarku był Slow Food Vigrensis i PWSZ w Suwałkach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
NA POJAĆWIESKICH RUBIEŻACH ( FOTO BLOG )
BLOG REGIONALNO - KRAJOZNAWCZY.
TWORZONY OD PONAD 10 LAT Z PASJĄ ARTYSTYCZNO - FOTOGRAFICZNĄ .
PROMUJĄCY KRAINY ZIEMI AUGUSTOWSKIEJ - SEJNEŃSKIEJ - SUWALSKIEJ.
PISANY OBIEKTYWEM FOTOGRAFICZNYM WRAZ Z KRÓTKIM CIEKAWYM OPISEM.
ZAPRASZAM ARTYSTA FOTOGRAF LESZEK PRZEBOROWSKI.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz