25 marca 2013


Wielkanocny Bazarek Świąteczny. Suwałki 2013.

W auli PWSZ w Suwałkach odbył się po raz kolejny Świąteczny Bazarek Wielkanocny na, którym swoje produkty promowało kilkudziesięciu wytwórców z regionu. Kiełbaski z przydomowych wędzarni, domowe nalewki oraz przetwory w słoikach, to powrót do przeszłości i babcinych przepisów. Podstawą były wyłącznie ekologiczne produkty. W auli zapachy i smaki królowały w postaci wędzonych kiełbas, pieczonego mięsa, domowego chleba na zakwasie, serów i wszelkich domowych przetworów. Również na świąteczny stół można było zakupić: baby wielkanocne, sękacze, pisanki, koszyczki, serwetki oraz ozdobne wyroby rękodzielnicze. Poza tym, nabyte produkty bezpośrednio od ich producentów są doskonałą okazją do zapoznania się z miejscem pochodzenia, rodzajem czy sposobem ich wytwarzania. Organizatorem kolejnego Wielkanocnego Bazarku był Slow Food Vigrensis i PWSZ w Suwałkach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz