17 kwietnia 2011


Bazarek Wielkanocny w duchu Slow Food, Suwałki 2011.

W auli Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Suwałkach odbył się kolejny bazarek wielkanocny organizowany przez Convivium Vigrensis Slow Food Polska oraz Fundację “Dziedzictwo Suwalszczyzny”. Michał Grnyo, lider Slow Food Vigrensis, organizator bazarku, zapewnia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Swoje produkty promuje kilkudziesięciu wystawców z regionu. Nowością są jaja od kury araukana. Nie zabrakło na bazarku sękaczy, ciast, nalewek, wędlin, ryb oraz pisanek na wielkanocny stół i rękodzieła ludowego. Oprócz zakupów, zwiedzający mogli zjeść regionalne potrawy na miejscu. Zadbali o to miejscowi restauratorzy, którzy serwowali dania na ciepło. Warto dodać, że bazarek ma już swoich stałych klientów, za każdym razem stoiska przyciągają tłumy mieszkańców Suwalszczyzny.
Źródło: http://www.radio5.com.pl oraz informacje własne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz